Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

måndag, januari 15, 2007

Premonition.

Min griskompanjon tog med sig en man ut till hobbithuset för att få hjälp med reparationer och allmän upprustning av stugan.
LakerGreg, som vi kallade honom, var en underlig man som mest levde på kaffe och cigaretter. Han hade sjukpension, bodde i en van och hjälpte oss med hundar och grisar om vi ville resa bort ett par dagar. Han var fullständigt övertygad om att han stod i telepatisk förbindelse med utomjordiska varelser som höll vår planet under observation. Han berättade att under en öronoperation hade CIA låtit operera in ett chip i hans huvud så att de kunde följa hans förehavanden och han kände sig ständigt bevakad. Jag underhölls med många fantastiska historier.
Mycket av hans rökande var annat än tobak och han hade sin egen lilla trädgård vid sjön. En dag kom medlemmar av The Bear Clan dit för att bada och bråk uppstod mellan LakerGreg och de fyra unga männen. LakerGreg hotade med pistol, blev övermannad och nedslagen och kom haltande och blödande till oss för hjälp. Jag kunde någorlunda plåstra om de djupa, blödande såren i huvudet, konstatera att några revben förmodligen var brutna och likaså vänstra armen och det var bara att köra honom till läkare. Efter denna händelse var LakerGreg rädd att bo kvar vid sjön och vi flyttade hans van till vara marker där vi kunde ha lite uppsikt över honom.
Tidigt en septembermorgon satt han ute på vår altan och väntade på att vi skulle vakna. Hans ryggsäck var packad och han var mycket upprörd. Han bad att Allen skulle ringa efter en polishelikopter eftersom han snabbt måste ta sig till Washington. Det var enormt viktigt och eftersom Allen är pensionerad polis borde han ju ha lite inflytande och kontakter.
LakerGreg sade att en katastrof hotade Vita Huset och presidenten. Det såg ut som ett stort mörk valv på himlen. Detta stora hot sjönk sakta och skulle komma att krossa många människor. Han hade möjlighet att stoppa detta om han kunde ta sig till Washington där han kunde hitta den andra halvan av den nyckel som han själv hade en bit av.
Vi försökte lugna honom samt förklarade att Allen faktiskt inte hade makt över polishelikoptrar och om han gick hem så skulle jag komma om en stund med en bit äppelpaj som jag bakat dagen dessförinnan.
När jag lite senare kom till hans van var han försvunnen och vi fick senare veta att han liftat till stan och klivit på en Greyhound buss på väg österut.
Detta hände den 5 september år 2001.

3 Comments:

  • At 7:54 fm, Anonymous Anonym said…

    Om någon annan berättat denna historia så hade jag säkert inte trott på den. Men jag litar på dig!

    Vad kan man säga om sånt här? Hur kan det vara mÖjligt att veta, innan något händer, att det skall hända? Det ligger ju fortfarande i framtiden. Och framtiden blir verklighet fÖrst när den blir nutid.

    Kan det av varit av en slump som han fick rätt? Var han någon som ofta siade om framtiden?

    Lillan

     
  • At 8:31 fm, Blogger Berit said…

    Det gav mig gåshud över hela kroppen när jag lade ihop två och två. Mannen var "konstig" och ofta hög, men alla hans tidigare historier handlade om vad som hänt honom förut, inte om framtiden.
    Klar är att han var rädd för busarna som spöat honom, kanske kom han upp med en anledning att försvinna, men detta hände flera veckor efter misshandeln och allt hade varit lugnt sedan han flyttade till oss. Det motsägs också av att han lämnade hela sin van med alla saker, lämnade hunden hos en kompis i stan och bara försvann.
    När han satt ute på altanen på morgonen var han absolut vettskrämd, något jag aldrig sett tidigare. Han var också den sortens människa som inte ville besvära.

    Sia om framtiden?? Vi vet så lite om vad tid egentligen är, vi vet inte ens meningen med våra egna liv.

     
  • At 10:25 em, Anonymous Anonym said…

    Som vanligt tas inte "tokar" på allvar av alla oss vanliga människor. Så han togs väl om hand av någon myndighet och låstes in på lämpligt ställe.
    rune

     

Skicka en kommentar

<< Home