Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

lördag, januari 13, 2007

Gift av olika slag.

Mannen som släppt ut all boskap på bete överallt i skogarna var också ägare till de 25 ha. som gränsade till oss på den västra sidan. Efter skogsavverkningen hade allt varit tyst och stilla där, men tidigt nästa vår blev det aktivitet där igen . Vi såg nya bilar på vägen och en dag drog en timmerbil upp en stor trailer. Människorna som flyttade in undvek oss och vi var inte heller särskilt angelägna att göra dem bekantskap. De var betydligt yngre än vi och såg tuffa ut.
Sent en natt vaknade vi av polissirener på vår väg, flera bilar körde upp och ner i rasande fart och det lät dramatiskt. Nästa dag fick vi veta att man gjort en räd mot den metamfetamin tillverkning som de nya grannarna ägnade sig åt. Alla fyra togs på bar gärning och fängslades omedelbart.
Markägaren var angelägen om att sälja fastigheten för att få pengar att betala sin advokat. Vi var intresserade av att köpa marken eftersom det skulle ge oss kontroll över aktiviteterna i fortsättningen. Innan vi gav ett bud tog vi hundarna med oss och vandrade omkring , tittade på de träd som fanns kvar och de nya plantbestånden för att få en uppfattning om vad det hela var värt.
Nästa dag åkte vi till stan för att proviantera , blev stoppade på hemvägen av en skogsbrand och tillbringade ett par timmar på omvägar för att äntligen sent omsider komma hem. Chewbacca kom inte och hälsade när vi kom hem, han låg i skuggan under en tårpil och viftade bara lite på svansen. Hunden hade feber och en knytnävstor svullnad på ena sidan. Mitt i denna svullnad såg jag två små runda hål. Skallerormsbett! Oftast när hundar blir bitna sker det i nosen eller halsen, och de kvävs ganska snart om de inte får vård.
In med hunden i bilen och en ny tvåtimmarsfärd in till djurakuten i stan. Vi hade tur denna gång. Hunden var stor och stark och klarade pärsen och vi kunde hämta hem honom redan nästa dag

3 Comments:

  • At 8:17 fm, Anonymous Anonym said…

    Skallerormar?! Jag är paniskt rädd för ormar. Att ni vågade gå ut?! Fanns det många av dem?

     
  • At 8:37 fm, Blogger Berit said…

    Skogsjobbarna berättade att de sett många under avverkningen, vi såg aldrig någon levande, bara döda på vägen. Det var nog ren otur att hunden blev biten. Att det tog i sidan tyder på att han redan var på väg ifrån ormen. Vet du att grisar är mycket bra på att döda ormar och det sägs att de inte påverkas av giftet.

     
  • At 4:15 em, Anonymous Anonym said…

    Jaså, nej det visste jag inte. Intressant! Men stackars byggjobbare!

     

Skicka en kommentar

<< Home