Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

torsdag, november 30, 2006

Peters ö i Bahamas

Bahamas är en oberoende engelsktalande stat bestående av en mängd öar öster om Florida och norr om Kuba. De största öarna är Andros Island, Grand Bahamas med staden Freeport, Abacos, Inagua, Cat Island och Exuma. Huvudstaden Nassau är den största staden på New Providence och Columbus landade på San Salvador år 1492.
Man skojar om att det finns mycket vatten att segla i men det är utspritt horisontellt. Det är så grunt på många ställen att man måste vara mycket uppmärksam på tidvatten och strömmar även med en båt som vår som inte drog mer än 1.5 meter. Ingenstans i Atlanten har jag sett så underbara färger som vattnet i Bahamas och om en egen ö i solen, med palmer, sandstränder och rent vatten är bilden av Paradiset så har Peter och Leslie hittat det.
"Peters ö" ägdes först av Wallace Grove som på 1930 talet planterade fruktträd, blommor och palmer på denna sagoö som är ca. 40 ha. stor. Han byggde en stor mangårdsbyggnad samt några gästhus, en tennisbana, pool, kyrka, marina, landningsbana och tjänstebostäder. Dessutom var han fågelintresserad och förde in många olika tropiska fågelarter, bl.a flamingos, papegojor och påfåglar. De sistnämnda är fina att titta på men låter förskräckligt när man försöker sova på morgonen.
Peter och Leslie rustade upp de många förfallna byggnaderna, byggde ut landningsbanan så att de kan landa sitt tvåmotoriga plan och det är från det planet som jag tagit bilden av ön. Man kan se den konstgjorda marinan med bl.a vår blåa sebelbåt, stränderna och lite av landningsbanan på andra sidan ön.

1 Comments:

  • At 1:21 em, Anonymous Anonym said…

    Oj, tänk att ha en egen sagoö....
    det låter som en dröm.

     

Skicka en kommentar

<< Home