Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

fredag, december 15, 2006

Up the creek without a paddle.


Möjligheten att segla ibland stod fortfarande högt på listan och vi planerade att ta båten till Mexico och segla där under vintern och vara i huset på somrarna.
I stället för att segla båten från Florida genom Panamakanalen och sedan norröver i motvinden bestämde vi oss för att transportera båten landvägen på lastbil till västkusten och sedan segla den söderut till Baja California
Vi körde tillbaka till Florida, köpte en trailer och svetsade på stöd till en vagga för båten. En god vän, Carl som ägde en stor lastbil kallad Big Blue var villig att köra ekipaget om vi betalade bränsle, mat och husrum. Utrustade med kommunikationsradio och flera extra däck till trailern startade vi vår 500 mil (svenska) helvetesfärd över kontinenten. En person körde husbilen bakom båten och rapporterade över radion när ett däck exploderade på trailern eftersom man inte känner det när man kör en stor lastbil.
"Little Green to Big Blue, You have a blow out again?"
Då var det bara att ta sig av vägen så fort som möjligt och byta däck. Alla som bytt däck på sin personbil kan föreställa sig hur det är att byta däck på en trailer som är lastad med en stor tung segelbåt. Lägg dessutom till hundratals bilar som fräser förbi i 180 alldeles intill så är bilden fullständig.
Sju gånger hände detta på 12 dagar. Trailerns hjul var inte stora nog att klara värmen som uppstår när man kör mil efter mil på heta motorvägar. Naturligtvis fick vi slut på däck efter ett tag, vem har med sig 7 reserver? Vi hittade ett ställe som specialiserat sig på att frakta mobile homes på samma sorts trailer och kunde fylla på förrådet där. Sista punkan fick vi 5km från destinationsorten.

3 Comments:

  • At 6:28 em, Anonymous Anonym said…

    Vilket äventyr, krossa nästan hela kontinenten. Tufft jobb bara det - och sedan alla däcksbyten...

    Var det någon som sa: "Navigáre necésse est..." ?

     
  • At 11:17 em, Anonymous Anonym said…

    Jamen lite "roligt" ska man väl unna sig. :) :)
    rune

     
  • At 4:54 em, Anonymous Anonym said…

    Jisses vilka äventyr du varit ute på!!

     

Skicka en kommentar

<< Home