Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

tisdag, december 05, 2006

Gästfrihet.


I Varadero hade man byggt en alldeles ny, skyddad marina kallad Marina Chapelin. Varför den fanns där blev vi aldrig riktigt klara över eftersom kubaner inte får äga båtar men den är välordnad och personalen var underbar.
Oscar, som var boss, kom med motorbåt och lotsade oss in genom den något grunda kanalen och hans son samt två andra unga män gjorde sitt bästa för att vi skulle trivas.
En kväll tog de med oss till ett glasscafé där vi mötte många ungdomar som alla var nyfikna på amerikanerna. En av deras vänner hade nyligen stulit en windsurfbräda från ett av hotellen och gett sig iväg över Golfen med sikte på Miami. Vi kunde lugna dem med att vi hört på nyheterna att han kom fram efter 90 timmars segling och att han var glad och välbehållen.
Några dagar senare bad vi grabbarna ta med oss någonstans där vi kunde höra kubansk musik och vi hamnade på Arenas Blancas, en restaurang med dansuppträdande. Vilken show! Enormt skickliga dansare som höll en kvalitet som vida överträffade klassen på restaurangen för övrigt.
När jag var i Antigua tidigare i somras besökte jag en show med dansare från de flesta karibiska öarna och inga stod i en sådan klass som de från Kuba

1 Comments:

  • At 12:42 em, Anonymous Anonym said…

    Så härligt med generös gästfrihet och de var nog enbart glada över att få bjuda på sin kultur.

    Tänk att våga livet på en surfbräda - killen måste ha varit både stark och skicklig som klarade sig över så stiora vatten.

     

Skicka en kommentar

<< Home