Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

söndag, december 17, 2006

En plats i skogen.


Det finns en stark sammanhållning bland "long haulers" ute på vägarna och de ser på sig själva som dagens cowboys. De jobbar ofta ett par veckor i sträck utan att komma hem , kör över hela kontinenten fram och tillbaka och plockar upp laster i båda riktningar. En del är man och hustru team och de tillbringar sin mesta tid tillsammans på vägen i en långtradare, men de flesta kör ensamma. Hytterna är utrustade med sovplatser, ett litet pentry, microvågsugn och TV. Man beräknar att det alltid rullar minst 7 miljoner långtradare på motorvägarna över hela landet och det inkluderar inte de som tar sin lagstadgade vila. En enorm industri har vuxit upp runt detta med bekvämligheter så att chaufförerna aldrig behöver lämna motorvägsystemet. Det finns servicestationer med direkta av och påfarter där det finns bränsle till bilarna, affärer, restauranger, badrum med duschar och tvättmaskiner, spelmaskiner (i de stater det är tillåtet), datorer, ett stort utbud av porrfilmer och tidningar, och prostituerade av båda könen som kan bokas via radion.
Inte underligt att jag ibland fick "skamliga" förslag när jag använde radion och anropade "Big Blue" eller "Little Green".
Vi var tre personer som turades om att köra de två fordonen och humöret var inte alltid det bäst. Allen var färdig att ge upp efter den fjärde punkteringen, ställa båten någonstans efter vägen och ta bussen men vi andra var starka och tjuriga den dagen så vi fortsatte. Det var en lättad trio som nådde fram till norra Kalifornien och den sista uppförsbacken till vårt nya hus där båten parkerades i skogen.