Berit's two cents

Livet är en fantastisk resa... väl värd att göra, åtminstone en gång.

måndag, november 13, 2006

Att komma överens.

Man lär känna varandra fort när man lever på en liten båt tillsammans. Genomsnittsfamiljen i USA tillbringar 2.5 vaken timme tillsammans varje dag, något mer på helgerna. På en båt är man alltid tillsammans hela tiden vare sig man vill eller inte. Det finns exempel där någon har hoppat överbord men för det mesta blir man tvingad att hantera problem här och nu eftersom man inte kan gå och gömma sig.
Det är mångas dröm att segla omkring i världen, ibland till och med jorden runt. Det är drömmen om den absoluta friheten, utmaningen att klara sig själv och att uppleva något nytt och spännande. Män har nog den drömmen mer än kvinnor och många kvinnor "följer med för hans skull". Många gånger varar det inte så länge och flera av dessa drömmar slutar på Virgin Islands. Det finns ett otal alldeles utmärkta båtar till salu där, till bra pris.
Vem som ska vara kapten ombord och bestämma kan ibland vara en stötesten. Segling är samarbete men också tillit till den andres bedömningar, man är ju varandras enda livförsäkring. "Al och Rita" turades om att vara kapten varannan vecka och "Sue och Bob" delade upp sysslorna så att han var ansvarig för allt som skulle gå upp och hon för allt som skulle tas ner.
Det mesta av sysslorna blir rutin och det är roligt att få det att flyta utan gap och skrik. De kaptener som vrålar värst är de som är osäkra när det kärvar till sig, särskilt när det gäller att gå in till en brygga eller ankra. Att sitta i sin egen båt med ett ankare som håller och titta på andra som försöker åstadkomma samma sak mycket underhållande.

4 Comments:

  • At 9:45 fm, Anonymous Anonym said…

    Fantastiskt intressant läsning Berit!

    Lycka till med bloggen.

    Lillan

     
  • At 1:55 em, Blogger Visionary soul said…

    Håller med Lillan, intressant! :-) Det där med gapande kaptener har man ju sett en del av... ;-) Vi seglade kring Sverige när jag var barn.

    Ja, det ska bli spännande att höra vad du mer har att förtälja! Och så väntar vi bara på Lillans blogg också... ;-)

     
  • At 5:59 fm, Anonymous Anonym said…

    Då hoppas jag att alla har enormt tålamod fÖr väntan kommer att bli lååång. :)

    Lillan

     
  • At 2:29 em, Blogger Visionary soul said…

    Lillan, vi har låååångt tålamod... :-) Men vi väntar! :-)

     

Skicka en kommentar

<< Home